nieuws

veel aanmeldingen voor ideeënmarkt oostereiland

regios

Er bestaat grote belangstelling voor de ideeënmarkt over Oostereiland.

Op dit moment hebben zich ongeveer twintig organisaties aangemeld voor een stand. De gemeente Hoorn organiseert op zaterdag 8 juli een ideeënmarkt voor de ontwikkeling van Oostereiland. Eind dit jaar wil het gemeentebestuur bestuurlijke keuzes maken en zal duidelijk zijn in welke richting het eiland zich kan ontwikkelen.Sinds enkele jaren staat het gevangeniscomplex op het Oostereiland leeg. De gebouwen (rijksmonument) en de bijbehorende gronden zijn eigendom van de rijksoverheid. Deze wil het complex verkopen. Hoewel de gemeente geen eigenaar is, heeft ze via het bestemmingsplan wel zeggenschap over wat er voor een nieuwe eigenaar in de toekomst wel en niet mogelijk is op het eiland. De afgelopen jaren is er veelvuldig gesproken met de bij het eiland betrokken rijksdiensten. Dit heeft (nog) geen plan opgeleverd waarover bestuurlijk overeenstemming bestaat.Aan de ideeënmarkt wordt onder andere deelgenomen door Bouwfonds MAB Ontwikkeling, Grontmij, M. J. de Nijs Projectontwikkeling/Rabo Vastgoed , De Peyler Projectontwikkeling, Terra Marique (IntermarisHoeksteen en Zeeman Vastgoed) en Vereniging Oostereiland Haven. Eind dit jaar moet duidelijk zijn in welke richting Oostereiland zich kan ontwikkelen. Dat vormt de basis voor het daarna te ontwikkelen stedenbouwkundig plan. Daarmee liggen de randvoorwaarden vast en volgt in het eerste kwartaal van 2007 een nieuwe informatieronde.

Reageer op dit artikel