nieuws

vastgoedmarkt midden-brabant in beeld

regios

Fontys Hogeschool Management Economie en Recht (MER), afdeling Vastgoed & Makelaardij en Naber Immocom bedrijfsmakelaars hebben de eerste uitgave van de Vastgoedmonitor Midden-Brabant gepresenteerd.

In de Vastgoedmonitor wordt het vastgoed in de regio Midden-Brabant, die 13 gemeentes omvat, beschreven. De Vastgoedmonitor Midden-Brabant is opgesteld door docenten van Fontys Hogeschool MER in samenwerking met Naber Immocom Bedrijfsmakelaars. De kwaliteiten van de regio worden geïllustreerd door een explosieve groei tussen 2003 en 2005 van gereedgekomen woningen (+142 procent) en een geringe leegstand op de kantorenmarkt. In Tilburg is dit 7,7 procent en daarmee de laagste van de grote Brabantse steden. Ook de leegstand van de winkelruimtevoorraad laat in de regio een laag percentage zien (5,8 procent tegenover 7 procent landelijk).

Reageer op dit artikel