nieuws

Vastgoed van Woningbeheer in de verkoop

regios

Het vastgoed van Woningbeheer wordt los van de beheermaatschappij door de gemeente Den Haag verkocht.

Dat heeft wethouder Hilhorst woensdag bekendgemaakt. De portefeuille van Woningbeheer bestaat uit ruim 700 winkels en ongeveer 2000 woningen en vertegenwoordigt een waarde van 168 miljoen euro. De panden staan voornamelijk in Den Haag, maar Woningbeheer heeft ook enkele bezittingen in randgemeenten als Voorburg. Woningbeheer werd eind jaren negentig opgericht als zelfstandig bedrijf dat door de gemeente aangekocht vastgoed moest beheren.Op het oorspronkelijke aanbod van de gemeente om Woningbeheer met zijn beheermaatschappij over te nemen, reageerden vijf bieders. Hun bod was volgens de gemeente niet toereikend. De bieders, van wie de namen niet openbaar zijn, gaven te kennen belangstelling te hebben voor het vastgoed van het bedrijf, als dat in de losse verkoop komt.

Reageer op dit artikel