nieuws

van de kolk bouwt woonwijk in barneveld

regios

Maandagmiddag 18 december heeft burgemeester Houben van Barneveld het contract met bouwbedrijf Van de Kolk voor de bouw van woonwijk Blankensgoed in de plaats Voorthuizen getekend.

Het bouwbedrijf in Garderen mag het grootste deel van de nieuwe woonwijk gaan bouwen en verwacht 1 mei 2007 met de eerste fase van de bouw te kunnen beginnen. In totaal zal de wijk in 2010 uit zo’n 230 woningen bestaan.De bouw van woonwijk Blankensgoed bestaat uit vier fasen die ieder ongeveer een jaar in beslag zullen nemen. In de eerste fase van de bouw zullen zes twee-onder-eenkappers, achttien sociale huurwoningen, zes middeldure tussenwoningen, acht vrije sector tussenwoningen en acht vrije sector hoekwoningen worden gebouwd. Ook wordt er huisvesting voor begeleid wonen gerealiseerd. Impressies van deze woningen zijn te bekijken op de website van de gemeente Barneveld. Vanaf 12 januari begint de verkoop van de woningen.

Reageer op dit artikel