nieuws

Utrechtse vastgoedmarkt redelijk stabiel

regios

De Utrechtse vastgoedmarkt is redelijk stabiel.

Dat blijkt uit de zesde jaarlijkse vastgoedmonitor van de gemeente Utrecht die vrijdag werd gepresenteerd. De kantorenmarkt in Utrecht is met een leegstand van 8,9 procent en een waarschijnlijk hoger percentage in 2004 het zorgenkindje. Naast een toenemende leegstand kampt de Utrechtse kantorenmarkt met een groeiend incourant aanbod en een daling van de huurprijzen.De Utrechtse winkelmarkt is door de ontwikkeling van de Vinex-locatie Leidsche Rijn in de groei. De tophuren vertonen een stijgende lijn. Een blijvend probleem is het tekort aan grote winkelpanden.Op de Utrechtse markt voor bedrijfsruimte tekent zich een licht herstel af. De opname steeg in 2003 sterker dan het aanbod en beide zijn op een voor de Domstad historisch hoog niveau.     

Reageer op dit artikel