nieuws

Utrecht wil winstgevende woningbouw

regios

De gemeente Utrecht wil haar inkomsten vergroten door op verschillende locaties in de stad winstgevende woningbouw te realiseren.

Op korte termijn betreft het twaalf locaties. Voor vier gebieden zal daarnaast binnenkort worden onderzocht wat de mogelijkheden zijn om die winstgevend te ontwikkelen. De gemeente verwacht door ontwikkeling van deze gebieden tot 2017 een opbrengst van circa 50 miljoen euro. Bovendien kan de voorraad sociale woningbouw hiermee worden uitgebreid en beter gespreid, zo verwacht de gemeente. Nog dit jaar kunnen de eerste plannen bekend worden gemaakt. Er kunnen maximaal 10.500 woningen worden gerealiseerd.De twaalf gebieden die de gemeente nu eerst heeft aangewezen als potentiële locaties voor woningbouwontwikkeling zijn Adriaan van Ostadelaan/Abstederdijk, Karel Doormanlaan, omgeving Winkelcentrum de Gaard, Poort Goylaan, A. van Dalsumlaan, Rotsoord Briljantlaan, Cultureel Centrum Oog in Al, Vancouverdreef, Einsteindreef, Stelviobaan, Honders garage en Park Transwijk zuid. Voor deze twaalf gebieden komt het college op korte termijn met startnotities.De vier gebieden waar de mogelijkheden onderzocht worden zijn Noord-oost (omgeving Veemarkt), Maarschalkerweerd, de oostelijke zone langs het Amsterdam-Rijnkanaal (zuidelijk deel) in Kanaleneiland en de Noordelijke Randweg Utrecht. Voor Maarschalkerweerd geldt een lichte ontwikkeling, waarbij vooral bebouwing nabij zwembad Krommerijn wordt onderzocht. Voor deze gebieden zal het college gebiedsvisies laten opstellen waarin de ruimtelijke mogelijkheden worden onderzocht. Op de langere termijn kunnen ook andere locaties worden aangewezen.     

Reageer op dit artikel