nieuws

Utrecht steekt half miljoen in aanpak winkelcentrum

regios

De gemeente Utrecht trekt een half miljoen euro uit voor het opknappen van het winkelcentrum aan de Vasco da Gamalaan.

Het winkelcentrum is eigendom van Zeeman Vastgoed BV. Met de investering wil de gemeente verpaupering en leegstand voorkomen.De aanpak bestaat uit nieuwe bestrating en straatmeubilair, verkeersmaatregelen, verbetering van de parkeermogelijkheden en het groen. Voor het winkelcentrum zijn ook uitbreidingsplannen. Als die doorgaan, worden die in een later stadium in de aanpak meegenomen.De Vasco da Gamalaan krijgt bij de herinrichting het karakter van een besloten autoluwe winkelstraat. Het project wordt mede bekostigd uit het geld voor het Grote Steden Beleid. Naar verwachting worden de werkzaamheden in het najaar afgerond.

Reageer op dit artikel