nieuws

Utrecht krijgt tweede hart in Leidsche Rijn

regios

Leidsche Rijn Centrum moet zich ontwikkelen tot het tweede complete centrum van de stad Utrecht.

Het college van burgemeester en wethouders heeft deze ambitie vastgelegd in de visie Het Levende Centrum. De visie is het begin van de realisatie van het Leidsche Rijn Centrum. De centrale ligging, de goede bereikbaarheid en de voorzieningen moeten Leidsche Rijn Centrum aantrekkelijk maken voor inwoners van de hele regio. Er wordt gezocht naar een culturele voorziening van formaat, die publiek trekt uit een nog groter gebied. Leidsche Rijn Centrum gaat ruimte bieden aan wonen, werken, winkels, horeca, voorzieningen en vrijetijdsbesteding. Het centrum komt te liggen aan het knooppunt van de A2 en de spoorlijn naar Rotterdam – Den Haag. Naar verwachting gaat in 2008 de eerste paal de grond in. Het komend jaar wordt gewerkt aan de ontwikkeling van een masterplan, waarin de visie stedenbouwkundig wordt uitgewerkt. Leidsche Rijn telt inmiddels ruim 14.000 inwoners, dat moeten er rond 2015 90.000 zijn. Daarnaast gaat het nieuwe stadsdeel werkgelegenheid bieden aan 40.000 mensen.

Reageer op dit artikel