nieuws

utrecht krijgt gezondheidspark van 30 hectare

regios

Ontwikkelaar TCN Property Projects en Simed Health Care Group gaan in Utrecht een gezondheidspark van 30 hectare ontwikkelen.

Rond 2010 moet het project zijn afgerond. Eikpunt van het project nabij station Leidsche Rijn en de A2 is ziekenhuis Mesos. Hiertegenover verrijst een complex waarin tot 75 klinieken, bedrijven en organisaties rond gezondheidszorg onderdak krijgen. Het gaat dan om een medicijngroothandel, een zorghotel, (cosmetische) privé-klinieken en zelfstandige behandelcentra, fysiotherapeut, arbeidsreïntegratiebedrijf en een zonnebankcentrum. De belangstelling is groot. Er is al een lijst van honderd gegadigden die hopen op een plek. Aan de noordzijde, langs de A2, komt The Wall. Daarin zijn een hotel, bouwmarkt, grootschalige detailhandel en recreatieve bedrijven gepland. Van de 30 hectare is inmiddels al de helft vergeven. Voor de gemeente Utrecht is het medische imago overigens geen dogma: er kunnen ook andere hoogwaardige bedrijven terecht.

Reageer op dit artikel