nieuws

Utrecht huurt stadskantoor in stationsgebied

regios

De gemeente Utrecht wil een nieuw stadskantoor huren voor ruim 3000 medewerkers in het stationsgebied.

NS Vastgoed bouwt het kantoor en neemt het ook in eigendom. Met NS Vastgoed wordt, na instemming van de gemeenteraad, onderhandeld over de huurprijs. Als de gemeenteraad instemt, kunnen de ambtenaren eind 2009 in het nieuwe kantoor trekken. Door te gaan huren verwacht het college dat de kosten voor gemeentelijke huisvesting beter worden beheerst. In het nieuwe pand worden elf diensten ondergebracht. Het gaat om een verhuurbare vloeroppervlakte van in totaal ongeveer 60.000 m2. Bij het stadskantoor komt een parkeergarage voor 2500 auto’s.Met een stadskantoor wil het college de Utrechters één centraal punt in de stad bieden waar men terecht kan voor een groot deel van de gemeentelijke dienstverlening. Het college verwacht ook met een centrale huisvesting meer greep te krijgen op de huisvestingkosten. In de huidige situatie zijn de diensten op verschillende locaties gehuisvest. Als de gemeenteraad instemt met het budgettaire kader en het programma van eisen verwacht het college volgend jaar zomer een huurcontract te kunnen tekenen en kan de bouw in de zomer van 2007 beginnen.     

Reageer op dit artikel