nieuws

Urban culture in voormalig Imax-theater

regios

Het Imax-theater aan de Schiedamse Dijk in Rotterdam krijgt voorlopig een culturele bestemming.

De begane grond van het gebouw, dat al langere tijd leeg staat, wordt betrokken door Mplex, dat richt zich op urban culture. Urban culture is een verzamelnaam voor activiteiten en uitingen van jongeren in grootstedelijke samenlevingen met een kunstzinnige of culturele component. Tot nu toe heeft Mplex op wisselende locaties in de stad geprogrammeerd. Op de bovenliggende verdiepingen van het Imax-theater zullen kleinschaliger initiatieven een plek krijgen, waaronder de kantoorruimte voor showroom Mama, een organisatie voor hedendaagse kunst van met name jonge, opkomende kunstenaars. Volgens een woordvoerder van de gemeente Rotterdam – de gemeente is eigenaar van het Imax-theater – is de nieuwe bestemming nadrukkelijk een tijdelijke. ‘Het blijft de bedoeling dat het Imax-theater wordt herontwikkeld tot een gebouw met een commerciële functie. Daar is de markt momenteel echter niet naar. Mocht dat wel zo zijn dan zoeken we voor de culturele instellingen een ander onderkomen.’    

Reageer op dit artikel