nieuws

uitgever protesteert tegen fastfoodstrip zuidoost

regios

De uitgever van restaurantgidsen Iens Independent Index verzet zich tegen de aanleg van een fastfoodstrip bij een kantorenpark in Amsterdam-Zuidoost.

Hier komen vier fastfoodrestaurants op een braakliggend terrein tussen knooppunt Holendrecht en het Amsterdamse ziekenhuis AMC. ‘Miljoenen gooien de overheid en de GGD Amsterdam er tegenaan om Nederlanders te beschermen voor het vet- en vooral gekmakende voedsel, waar de Amerikanen al decennia aan ten prooi vallen’, aldus de uitgever. Het bedrijf start op zijn website een ‘digitale handtekeningenactie’ tegen de rij fastfoodrestaurants. De uitgeverij heeft ook een alternatief op het oog: een ‘multiculturele foodstrip’ met diverse eethuizen, afhaalplekken, praathoeken, koffiekamers, stamkroegen en gastronomische counters. Werknemers in Zuidoost klagen al geruime tijd over een gebrek aan voorzieningen in de buurt. Ze kunnen nu terecht bij een McDonald’s en een La Place-restaurant. Straks komen daar op de fastfoodstrip onder meer een Burger King en een Kentucky Fried Chicken bij.

Reageer op dit artikel