nieuws

uitbreiding winkelcentrum het rond in houten

regios

VastNed Retail en Altera Vastgoed gaan winkelcentrum Het Rond in Houten uitbreiden met ongeveer 8300 m2 winkelruimte verdeeld over 33 winkels.

De turnkey-koopovereenkomst die VastNed en Altera voor deze ontwikkeling hebben gesloten, voorziet ook in uitbreiding van de ondergrondse parkeergarage met circa 400 parkeerplaatsen en de bouw van een bioscoop met horecagelegenheid op de eerste etage. VastNed en Altera steken samen 30,8 miljoen euro in het project. Hiervan komt 16,4 miljoen euro voor rekening van VastNed terwijl Altera 14,4 miljoen euro investeert. Het bestaande winkelcentrum, met een oppervlakte van 20.000 m2, is eigendom van Het Rond Houten waarin VastNed en Altera elk voor 50 procent participeren. De nieuwe winkel- en kantoorruimte komt eveneens in de portefeuille van Het Rond Houten. De bioscoop met horecagelegenheid komt volledig in bezit van VastNed. De verwachte bruto huuropbrengsten bedragen ongeveer 2,3 miljoen euro per jaar. Het verwachtte netto aanvangsrendement voor VastNed Retail bedraagt 7,2 procent. De Van Wijnen Groep gaat de bouw voor zijn rekening nemen. De opening van het nieuwe winkelcentrumdeel is gepland in het eerste kwartaal van 2008. Van Wijnen bouwt eveneens 165 appartementen boven de winkels voor de Algemene Woningstichting Houten. Ongeveer 70 procent van de winkelruimte is voorverhuurd. Er zijn inmiddels huurovereenkomsten afgesloten met ICI Paris XL, Kruidvat, C&A, Expert, Dixons, Cool Cat, Van Haren, De Rode Winkel, Halfords en Hans Textiel. De huurprijs ligt tussen de 250 en 300 euro per vierkante meter per jaar. De bioscoop met vier zalen biedt plaats aan 500 bezoekers en is samen met de horecaruimte met een oppervlakte van 400 m2 verhuurd aan de bioscoopketen Merral Theaters. Hans Pars, chief investment officer van VastNed Retail; ‘Met deze uitbreiding krijgt het hoofdwinkelcentrum van Houten niet alleen een omvang en branchemix die past bij een groeigemeente van bijna 50.000 inwoners. Het zal tevens de marktpositie van het bestaande winkelcentrum Het Rond versterken en ruimte bieden voor verdere omzet- en waardegroei van ons bezit.’

Reageer op dit artikel