nieuws

uitbreiding silverdome zoetermeer met silverplaza

regios

Evenementen- en ijshal Silverdome in Zoetermeer gaat uitbreiden.

Naast de schotelvormige ijshal moet Silverplaza, een enorme koepel met leisure, horeca en evenementen verrijzen. Zoetermeer staat positief tegenover de plannen. Met de uitbreiding wil Zoetermeer zijn naam als vrijetijdsstad van de regio bestendigen. In oktober wordt naast Silverdome al een wildwaterbaan geopend. Van west naar oost zal dwars door de stad een lint van vrijetijds- en uitgaanscentra gaan: Snowworld, klimcentrum Ayers Rock, Silverdome en Dutch Water Dreams moeten vele Randstedelingen trekken.Silverdome-voorzitter Jan Wagenaar wil pas in augustus meer loslaten over Silverplaza. Wel is volgens hem de financiering al rond. Die zou volledig op het conto komen van belangstellende ondernemers. Met de uitbreiding wil Silverdome winstgevend worden. Nu trekt de hoge energieprijs een zware wissel op de begroting. Behalve Silverplaza, de ijshal en wildwaterbaan wil Silverdome in de toekomst nog meer vrijetijdsvoorzieningen ontwikkelen.

Reageer op dit artikel