nieuws

tynaarlo wil tot 2020 1.600 woningen

regios

In de Drentse gemeente Tynaarlo worden tot 2020 ongeveer 1.

00 nieuwe woningen gebouwd. Dat blijkt uit het structuurplan dat de gemeenteraad voor de gemeente heeft vastgesteld. In het structuurplan staan de plannen voor de komende vijftien jaar waarbij de nadruk ligt op wonen en bedrijvigheid. Het plan komt voort uit de regiovisie Groningen-Assen 2030 waarin staat dat er in de noordelijke regio tot 2020 63.000 nieuwe woningen moeten worden gebouwd. Het doel van de regiovisie is de economie te laten groeien zonder het landschap aan te tasten. Bijna eenderde deel van de nieuwe huizen in Tynaarlo, zo’n vijfhonderd, worden gebouwd ten oosten van Vries. In de andere hoofdkernen Zuidlaren en Eelde verrijzen ruim negenhonderd nieuwe woningen. Over de kleinere dorpen worden nog eens 180 woningen verdeeld. De gemeente Tynaarlo bestaat uit achttien dorpen met in totaal 32.000 inwoners.

Reageer op dit artikel