nieuws

triada wonen verkoopt 550 huurwoningen

regios

Woningcorporatie Triada Wonen gaat 550 huurwoningen in haar werkgebied Epe, Heerde en Hattem verkopen.

Als eerste wil de corporatie in Hattem en Heerde binnen vijf jaar zo’n 260 huurwoningen van de hand doen als goedkope koopwoning. De huurders hebben het recht op eerste koop. Dat meldt dagblad De Stentor.In de verkoop gaan merendeels eenvoudige gezinswoningen, betaalbaar voor starters of voor de zittende huurders. Met het afstoten van de goedkopere eengezinswoningen streeft Triada Wonen ernaar een meer gedifferentieerde woningvoorraad op te bouwen. De woningvoorraad van de corporatie zal niet krimpen. In Hattem bouwt Triada daarom in de Gaperslanden en vervangende nieuwbouw aan Zandkamp en Lippenoord; in de gemeente Heerde lopen bouwprojecten in de Ossenkamp en aan de HGD.De vaart die Triada Wonen achter de verkoop zet, hangt af van het tempo waarin zij vervangende nieuwbouw kan realiseren. Triada bezit zo’n 6.400 huurwoningen, verdeeld over de woonkernen Hattem, Wapenveld, Veessen, Heerde, Epe, Oene, Emst en Vaassen. Ruim 1.800 daarvan zijn goedkope huurwoningen (tot zo’n 330 euro per maand), 4.500 zijn betaalbare huurwoningen (tot zo’n 500 euro per maand). Per kern is een verkoopplan opgesteld.

Reageer op dit artikel