nieuws

Topman woningcorporatie Portaal blijft aan

regios

Topman Anton van Usen van Portaal heeft geen plannen kenbaar gemaakt de woningcorporatie vervroegd te verlaten.

Dat meldt woordvoerster Ingrid Martens desgevraagd in reactie op een artikel in NRC Handelsblad waarin dit wordt beweerd. ‘De situatie is sinds vorige week niet veranderd’, aldus Martens, die doelt op een wijziging in het bestuur van Portaal. In het weekend van 18 en 19 september heeft de raad van commissarissen van Portaal in overleg met de raad van bestuur, de directeuren en een delegatie van de ondernemingsraad besloten dat Van Usen een medebestuurder krijgt die de dagelijkse bedrijfsvoering onder zijn of haar verantwoordelijkheid krijgt. Van Usen gaat zich richten op vernieuwing, externe relaties en het toezien op deelnemingen. ‘Van Usen heeft een aantal grote projecten, waaronder de aanleg van een glasvezelnet, in zijn portefeuille die hij zeker nog wil afronden’, meldt Martens. De bestuurscrisis waarbij vier regiodirecteuren van woningcorporatie Portaal het vertrouwen in topman Anton van Usen dreigden op te zeggen, is volgens de woordvoerster bezworen.    

Reageer op dit artikel