nieuws

Timmerfabriek moet worden afgebroken

regios

Timmerfabriek Everaers, die pal naast de vorige week omgevallen hoogspanningsmast in het Limburgse Beek is gevestigd, moet zo snel mogelijk worden afgebroken.

Dat meldde de gemeente Beek maandag. De grond onder de fabriek is ernstig vervuild met kerosine. De brandstof kwam vrij doordat de omkiepende mast een kerosineleiding doorboorde en lek sloeg. Ook overweegt de gemeente de grond onder de spoorlijn Sittard-Maastricht af te graven. In dat geval is er geen treinverkeer mogelijk. Nog deze week valt daarover een beslissing, zei een woordvoerster van de gemeente Beek. De grond langs het spoor is over een lengte van een kilometer ernstig vervuild. Tot nog toe is 8000 ton verontreinigde grond afgegraven en afgevoerd. De komende dagen wordt nog eens 1000 ton afgegraven. Daarmee is de grond langs het spoor gesaneerd. Het afgraven van vervuilde grond is nodig om te voorkomen dat het grondwater vervuild raakt. Bij de Schutterstraat is inmiddels 3500 ton vervuilde grond afgegraven. De timmerfabriek, die maandagmorgen niet voor commentaar bereikbaar was, ligt ook aan deze straat. Werknemers van het bedrijf halen nu de inventaris uit het gebouw. De gemeente zoekt in overleg met het bedrijf naar een nieuwe locatie voor de timmerfabriek.

Reageer op dit artikel