nieuws

tilburg mag ‘hinderlijk’ koopjescentrum slopen

regios

De gemeente Tilburg kan een koopjeshal aan het Pieter Vreedeplein in het centrum van de stad slopen.

Dat heeft de rechtbank in Breda gisteren bepaald. Daarmee is een schadepost van ettelijke miljoenen voor de gemeente afgewend. De Pieter Vreedeplein Ontwikkeling CV is op het plein druk bezig met het uit de grond stampen van woningen, winkels, een bioscoop, een vrijetijdscentrum en ondergrondse parkeergarages. De CV is een joint venture van Bouwfonds MAB Ontwikkeling en de gemeente Tilburg.De bouw van het project begon in februari 2004, de oplevering van de eerste fase is voorzien in het voorjaar van 2007. Daarbij staat de koopjeshal, midden in de bouwput, hinderlijk in de weg. Sinds 2002 heeft de gemeente meerdere pogingen ondernomen om het leegstaande pand te kopen, maar die liepen op niets uit. Uiteindelijk begon ze een onteigeningsprocedure.De eigenares heeft tot het eind toe gestreden voor behoud van het gebouw. Daardoor liep het nieuwbouwproject flinke vertraging op. Volgens de rechtbank handelt de eigenares van de hal onrechtmatig door het pand niet in gebruik te geven aan de gemeente. ‘Het maatschappelijk belang van de voortgang van het nieuwbouwproject Pieter Vreedeplein is veel groter dan het belang van de eigenares van het pand’, aldus de rechtbank.

Reageer op dit artikel