nieuws

tijdelijke bewoning drents dorp en tongelre

regios

Camelot Beheer in Den Bosch gaat in samenwerking met Woonbedrijf SWS-HHVL Eindhoven het tijdelijk beheer verzorgen van de wijkvernieuwingsprojecten Tongelre en Drents Dorp.

Doel is om de leefbaarheid in deze wijken tot het laatste moment zo prettig mogelijk te houden. Het project Drents Dorp omvat 273 eengezinswoningen, waarvan er eind 2006 volgens plan 200 worden gesloopt. Het restant wordt gerenoveerd. In Tongelre, waar al geruime tijd wordt gerenoveerd, heeft het Woonbedrijf ook Camelot Beheer ingeschakeld. De 70 eengezinswoningen worden in het najaar van 2006 gesloopt. De leegstaande woningen worden door Woonbedrijf overgedragen aan Camelot Beheer. Die plaatst, op basis van bruikleenovereenkomsten, tijdelijke bewoners in de woningen om zo vandalisme en kraak tegen te gaan. Omdat de woningen niet worden dichtgetimmerd maar bewoond, blijft de leefbaarheid in de wijk beter en langer behouden. Daarnaast schenkt Camelot Beheer samen met Woonbedrijf extra aandacht aan de veiligheid door ook buurtwachten in te zetten en extra controles in de wijk uit te voeren.

Reageer op dit artikel