nieuws

the greenery bouwt centrum van 36.000 m2

regios

The Greenery gaat voor supermarktketen Plus Retail een nieuw distributiecentrum van 36.

00 m2 bouwen in Barendrecht. De grootste afzetcoöperatie van groente en fruit in Nederland investeert voor eigen rekening 30 miljoen euro in de logistieke ruimte. Oorspronkelijk zou de oppervlakte 24.000 m2 dragen, maar doordat Plus een aantal Edah-supermarkten aankocht, is het project uitgebreid. Het is de bedoeling dat het distributiecentrum in het eerste kwartaal van 2008 in gebruik wordt genomen. The Greenery en Plus Retail hebben ook een contract van tien jaar afgesloten voor de distributie van alle versproducten. Door het afstoten van de Edah-winkels zal supermarktbedrijf Laurus zijn distributiecentrum in Renswoude begin 2007 sluiten. Laurus verkocht Edah onlangs aan het consortium van Sperwer Holding (onder meer eigenaar van Plus) en Sligro Food Group.

Reageer op dit artikel