nieuws

tenten voor winkeliers bos en lommerplein

regios

De winkeliers van het Bos en Lommerplein kunnen binnenkort hun zaken voortzetten in een tijdelijke huisvesting.

De gemeente Amsterdam is in overleg met De Boer Tenten. Het kan echter nog wel een aantal weken duren voordat de vergunningen voor de tenten rond zijn, zegt een woordvoerder van de gemeente. Hij weet niet voor hoeveel van de 27 winkeliers de tenten een reëel alternatief zijn. ‘Een juwelier kun je daar niet inzetten, een schoenenzaak wel.’ Een woordvoerster van De Boer Tenten in Alkmaar bevestigt met de gemeente in gesprek te zijn. Waar de tijdelijke winkels precies komen te staan is nog niet zeker, maar er wordt gedacht aan het Gulden Winckelplantsoen naast het ontruimde plein. De gemeente Amsterdam bestudeert intussen ook het plan van aanpak voor het bouwtechnisch onderzoek naar het nieuwbouwcomplex. Eigenaar Fortis Vastgoed, projectontwikkelaar Multi Vastgoed, aannemer Hillen & Roosen en de Vereniging van Eigenaren overhandigden het plan vorige week aan de gemeente. Een dezer dagen voeren de partijen overleg over de inhoud ervan. In het plan van aanpak geven onderzoeksbureaus Intron, Zageman en Cunningham & Lindsey aan hoe ze het vervolgonderzoek precies willen gaan uitvoeren. Het onderzoek richt zich op het gehele complex en wordt uitgevoerd in vier fases voor de woningen, kantoren, winkels en de parkeergarage. Na elke onderzoeksfase brengen de onderzoekers een tussenrapportage uit. De eerste wordt volgende week verwacht en is voornamelijk gericht op de woningen.

Reageer op dit artikel