nieuws

telefoonnummer tegen ‘asociale verhuurders’

regios

Huurders in Rotterdam die klachten hebben over hun huisbaas, kunnen voortaan terecht bij een speciaal gemeentelijk telefoonnummer.

Ze kunnen daar hun ei kwijt over wat de gemeente ‘asociale verhuurders’ noemt. Dat heeft het stadsbestuur gisteren bekendgemaakt.De gemeente zegt regelmatig signalen te krijgen dat huurders problemen hebben met hun verhuurder. De klachten variëren van intimiderend gedrag tot het onderscheppen van de post en het afsluiten van gas, water en licht. ‘Tot nu toe konden de huurders met hun klachten nergens terecht en waren zij overgeleverd aan de misdragingen van de verhuurder. Daar komt nu verandering in’, aldus het college. Volgens de gemeente Rotterdam verdwijnen de klachten niet in een la. Een ambtenaar zal contact opnemen met de klager en vervolgens bekijken welke aanpak nodig is. ‘Bij intimiderend gedrag wordt de verhuurder duidelijk gemaakt dat hij vanaf dat moment door de gemeente nauwlettend in de gaten wordt gehouden’, aldus de gemeente. De misdragingen van de asociale verhuurder komen in een dossier dat als basis kan dienen voor juridische stappen.

Reageer op dit artikel