nieuws

te weinig nieuwbouw in regio weert

regios

De gemeenten in de regio Weert hebben de voorbije drie jaar veel minder nieuwe woningen gebouwd dan oorspronkelijk was gepland.

Volgens het woningbouwprogramma zouden er in de periode 2002-2005 2.819 woningen worden gebouwd. Dat zijn er maar 1.058 geworden. Dat meldt dagblad De Limburger. Het gaat om nieuwbouwhuizen in de gemeenten Weert, Nederweert en Hunsel. Volgens een woordvoerster van de gemeente Weert komt de achterstand door de slechte economie in de voorbije jaren. Hierdoor was er weinig vraag naar woningen. Projectontwikkelaars stelden daardoor ook hun plannen bij, en bouwden minder woningen dan ze van plan waren. De 1.058 woningen komen wel in de buurt van de richtcijfers die de provincie hanteerde voor de genoemde periode. In de provinciale richtlijn zijn echter geen woningen opgenomen die onder speciale regelingen vallen. Daarbij gaat het om grote panden die mogen worden gebouwd in de ruimte-voor-ruimte-regeling voor de compensatie voor de sloop van stallen. Ook zorgwoningen en starterswoningen vallen buiten de richtlijnen.

Reageer op dit artikel