nieuws

swz investeert bijna 100 miljoen in zwolle

regios

Woningstichting SWZ gaat voor nieuwbouw van huurwoningen, groot onderhoud aan woningen en wijkvernieuwing de komende vijf jaar bijna 100 miljoen euro investeren.

SWZ heeft in deze periode bijna 1.800 nieuwe woningen gepland. Hiervan is congeveer 75 procent huur en 25 procent koop. De afgelopen jaren heeft SWZ haar positie op de woningmarkt versterkt. Er is gericht gewerkt aan het verwerven van locaties waar woningen kunnen worden gebouwd. De komende jaren worden deze projecten uitgevoerd. In 2007 wordt begonnen met nieuwbouwprojecten in Dieze, Assendorp, Holtenbroek en Stadshagen.SWZ opent in 2007 haar nieuwe Woonwinkel aan het Lübeckplein in Zwolle. Hier moeten straks huurders en woningzoekenden nog beter worden ontvangen en geholpen. Een van de zaken die in 2007 wordt uitgewerkt, is het ontwikkelen van een menukaart voor huurders, waarbij men kan kiezen uit verschillende vormen tussen huur en koop. In 2007 verwacht SWZ ruim zeventig bestaande huurwoningen te verkopen. Dit aantal loopt de komende jaren op.

Reageer op dit artikel