nieuws

Studentenhuisvesting in spoorkuil Nijmegen

regios

De Stichting Studentenhuisvesting Nijmegen (SSHN) wil 350 studentenkamers bouwen in de spoorkuil naast de Graafsebrug in Nijmegen, zo meldt Cobouw.

De corporatie gaat daarvoor samenwerken met vastgoedontwikkelaar Novaform uit Best. SSHN en Novaform hebben Oomen Architecten gevraagd de eerste schetsen te maken. De studentenkamers worden gebouwd in drie tot vijf woonblokken, die kunnen variëren van vier tot negen bouwlagen. Momenteel is SSHN in overleg met vastgoedbedrijf NS Poort en de gemeente Nijmegen om de grond in de spoorkuil aan te kopen. NS Poort heeft al aangegeven de grond aan de studentenhuisvesting te willen verkopen. Eind dit jaar wordt bekend wat de kosten zijn van de bouw van de studentenwoningen.

Reageer op dit artikel