nieuws

‘studentenhuisvester’ bouwt vier campussen

regios

Duwo, bouwer van studentenwoningen, gaat in Amsterdam, Leiden, Delft en Den Haag campussen bouwen.

Op deze universiteits- en hogeschoolcampussen komen niet alleen studentenwoningen, maar ook voorzieningen op het gebied van sport, recreatie, cultuur, winkelen, kinderopvang en studie. In totaal gaat het om ruim 3400 nieuwbouwwoningen en 500 woningen die na verbouwing beschikbaar komen. De campussen krijgen overal internet en mensa’s krijgen de uitstraling van een bruin café. Duwo wil de plannen tussen nu en 2010 realiseren, zo maakte de ‘studentenhuisvester’ vorige week donderdag bekend.Op de TU-campus in Delft komen woningen in historische panden en nieuwbouw, deels bestemd voor buitenlandse studenten en gasten. Ook bouwt Duwo er een congreshotel en International Student House. In Amsterdam zijn al wat voorzieningen aanwezig op het complex Uilenstede op de grens met Amstelveen. Die worden uitgebouwd en ook op het Sciencepark komen woningen en voorzieningen. In het Laakhavengebied in Den Haag moet onder meer een woontoren komen en in Leiden zijn plannen voor 500 studentenwoningen.

Reageer op dit artikel