nieuws

Studenten tijdelijk in ‘herontwikkelgebouw’

regios

Het voormalige KPN-gebouw aan de Kanaalweg in Utrecht, dat wacht op herontwikkeling, is geschikt gemaakt voor studentenhuisvesting.

Ongeveer 150 studenten kunnen er gedurende drie jaar wonen. Tegen die tijd verwachten de eigenaren van het pand, projectontwikkelaar Blauwhoed en Van der Vorm (verenigd in Kanalenstaete CV), te kunnen beginnen met de sloop en realisatie van woningnieuwbouw. De kamers variëren in oppervlakte van 11 tot 35 m2 en er zijn gemeenschappelijke ruimten. De toekomstige bewoners hebben ongeveer 8000 manuren gestoken in de totstandkoming van de woningen. In ruil voor de zelfwerkzaamheid betalen de bewoners 72 procent van de huurprijs, gemiddeld 178 euro per maand.De grootschalige vorm van tijdelijke herbestemming is volgens de initiatiefnemers nieuw in Nederland. De woningnood onder studenten is groot, de bestedingsruimte klein. In afwachting van de herontwikkeling van het kantoorpand hebben de eigenaren Blauwhoed en Van der Vorm ervoor gekozen het niet leeg te laten staan, maar een functionele bestemming te geven. De verwachting is dat pas over twee à drie jaar de procedures zijn afgerond die herontwikkeling mogelijk maken.

Reageer op dit artikel