nieuws

stijging nieuwe bedrijventerreinen zuid-holland

regios

Het aantal hectare uitgegeven bedrijventerreinen in Zuid-Holland is in het afgelopen jaar gestegen van 78,9 hectare naar 91 hectare.

Deze stijging van 12,5 hectare duidt volgens de Infodesk Bedrijventerreinen op een voorzichtige groei van de Zuid-Hollandse economie. De provincie Zuid-Holland dicht de bedrijventerreinen een belangrijke rol toe in de groei van de economie. Deze week heeft Gedeputeerde Staten dan ook 4,5 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de herstructurering van bedrijventerreinen in Gouda, Vlaardingen, Voorschoten en Den Haag. De subsidie aan de Goudse Poort in Gouda is volgens GS belangrijk, omdat het terrein veel potentie heeft vanwege zijn ligging direct aan de snelweg Utrecht- Den Haag/Rotterdam. De komende jaren wil de provincie 700 hectare bedrijventerrein herstructureren en 300 hectare nieuw bedrijventerrein ontwikkelen.

Reageer op dit artikel