nieuws

Stijging executieverkoop woningen in hoofdstad

regios

In Amsterdam blijft het aantal woningen dat gedwongen wordt verkocht een stijgende lijn vertonen, zo meldt Het Parool.

Van de 192 geveilde koopwoningen werden er in het eerste halfjaar van 2004 negentig bij executie verkocht, in dezelfde periode in 2003 bedroeg het aantal gedwongen verkopen tachtig.De Eerste Amsterdamse Onroerend Goed Veiling verwacht voor het tweede halfjaar een verdere stijging omdat gezien de economisch zwakke tijden meer huiseigenaren in financiële problemen komen en hun hypoheek niet meer kunnen betalen. Eind jaren negentig was de verhouding in Amsterdam tussen vrijwillige verkopen en gedwongen verkopen nog 80 procent tegen 20 procent. De laatste twee jaar neemt het aantal executoriale verkopen echter toe. Op dit moment ligt de verhouding volgens de Eerste Amsterdamse Onroerend Goed Veiling op ‘fifty/fifty’.     

Reageer op dit artikel