nieuws

sterk kwartaal voor amsterdamse kantoren

regios

De kantorenmarkt in Amsterdam laat het eerste kwartaal van 2006 een zeer sterk herstel zien.

Het aanbod nam af met 3 procent, de eerste daling in jaren. In het eerste kwartaal is 124.000 m2 opgenomen. Een dergelijke opname is de laatste 5 jaar niet meer voorgekomen. Dit blijkt uit cijfers van Boer Hartog Hooft Bedrijfsmakelaars. Een kleine week voordat het kwartaal officieel ten einde is, geven de cijfers al reden tot juichen, zo stelt de makelaarsorganisatie. Het herstel is vooral opvallend omdat het laatste kwartaal voor de kantorenmarkt doorgaans het beste van het jaar is. De cijfers van het eerste kwartaal van 2006 steken met kop en schouders uit boven die van het laatste kwartaal van vorig jaar. In vergelijking met dat kwartaal steeg de opname 12 procent. Dit is ten opzichte van het eerste kwartaal van 2005 maar liefst 38 procent. De kantorenmarktratio, de verhouding tussen vraag en aanbod, verbeterde van 22 procent in 2005 naar 31 procent.De daling van het aanbod en de stijging van het opgenomen aantal vierkante meters zijn goed nieuws voor de Amsterdamse kantorenmarkt, die hiermee eindelijk uit de malaise lijkt te komen. In combinatie met de toenemende economische groei, werkgelegenheid en consumentenvertrouwen, geeft dit hoop voor de komende kwartalen.

Reageer op dit artikel