nieuws

start nieuwbouw zuiderburen in leeuwarden

regios

Vandaag geeft wethouder Sluiter van Leeuwarden de officiële aftrap voor de bouw van 48 koopwoningen aan De Groene Wig in Zuiderburen.

Het gaat hierbij om 15 vrijstaande woningen, 30 geschakelde woningen en 3 halfvrijstaande woningen. De Groene Wig is een project van het publiek-private samenwerkingsverband 3Plus, waarin de gemeente Leeuwarden en Consortium Noord samenwerken.3Plus tekende eerder voor het project Brandemeer/De Kei dat inmiddels is opgeleverd. Van de projecten Skrok VGO, Archipelweg en Zuiderburen, is de bouw gestart. In totaal gaat het om 159 woningen in de huur- en koopsector. 3Plus heeft tot doel om in een periode van vijftien jaar een groot aantal stedelijke vernieuwingsprojecten te realiseren.In Consortium Noord zijn Corporatieholding Friesland en een aantal bouwbedrijven vertegenwoordigd, te weten: Ballast Nedam Infra, Friso, Jorritsma en Noppert Heerenveen.

Reageer op dit artikel