nieuws

start nieuwbouw racm en kade

regios

Staatssecretaris Medy van der Laan (OCW) heeft gisteren de eerste bouwhandeling verricht voor de nieuwbouw van de Rijksdienst voor Archeologie Cultuurlandschap en Monumenten (RACM) en cultureel expositiecentrum Kunst aan de Eem (KADE) op het Meursingterrein in Amersfoort.

De opening is gepland voor 2008.Het ontwerp is van de hand van architect Juan Navarro Baldeweg uit Madrid. In Nederland werkt Navarro Baldeweg samen met co-architect Wim Woensdregt van A+D+P Architecten uit Amsterdam. Onder voorzitterschap van de toenmalige rijksbouwmeester Jo Coenen is in 2001 in een internationale architectenselectie Navarro Baldeweg als architect voor dit project gekozen.Een van de belangrijkste uitgangspunten voor het ontwerp is de vormgeving en situering van het gebouw in relatie tot de locatie aan de rand van de historische binnenstad. In het gebouw zijn meerdere functies ondergebracht die voor levendigheid in het gebied zorgen: auditorium, laboratorium, bibliotheek van RACM, tentoonstellingsruimte van KADE en een museumcafé.

Reageer op dit artikel