nieuws

stadion psv te koop

regios

Voetbalclub PSV wil het eigen stadion verkopen.

De Eindhovense voetbalclub kampt al jaren met geldproblemen. Al in 2005 meldde het Eindhovens Dagblad dat de totale schuld van de club geraamd werd op 113 miljoen euro, exclusief de restschuld op het stadion van 90 miljoen euro. In een onlangs gevoerd overleg wilde PSV-voorzitter R. Westerhof van de gemeente Eindhoven een gemeentegarantie zodat PSV een goedkopere lening voor het stadion zou kunnen afsluiten. Dit zou de club jaarlijks zo’n 4 miljoen euro aan rente schelen. Maar de Eindhovense raadsleden willen geen uitzondering maken voor de voetbalclub omdat men bang is dat andere instellingen dan ook zullen aankloppen voor een goedkopere lening. In een boze reactie liet Westerhof aan wethouder Don weten het stadion dan maar te gaan verkopen. De PvdA-fractie en de VVD wijzen een eventuele garantiestelling echter niet meteen af. Ze willen eerst overleg met de werkgroep en dan het voorstel van B & W afwachten. Volgens Westerhof is dit te laat.Volgens hem zouden Amerikaanse partijen wel geïnteresseerd zijn in de exploitatie van het Philips Stadion.

Reageer op dit artikel