nieuws

spaans kwartier in vlissingen wordt bouwrijp

regios

Het bouwrijp maken van het Spaanse Kwartier in het Vlissingse middengebied is officieel begonnen.

In de Bonedijkestraat Noord en omgeving zullen door de regionale ontwikkelingsmaatschappij Marsaki fasegewijs meer dan 180 woningen worden gebouwd. Alle woongebouwen zijn voorzien van een Spaanse naam, dit plangebied is dan ook omgedoopt in Spaans Kwartier. Ruim vijftig van de 180 woningen zijn huurappartementen bestemd voor senioren. Ook komen er vier groepswoningen voor cliënten van Stichting Werkt voor Ouderen. Voorts zijn er ruim 130 koopwoningen, gedifferentieerd in starterswoningen, eengezinswoningen in verschillende variaties en 64 appartementen in twee ronde woongebouwen.Kloppend hart voor de nieuwe buurt wordt de Open Wijkschool. Dit multifunctionele gebouw huisvest straks niet alleen drie basisscholen met een eigen identiteit, ook naschoolse opvang en diverse welzijnsvoorzieningen krijgen er een plek. De oplevering van de school wordt verwacht aan het einde van 2008.

Reageer op dit artikel