nieuws

sls wonen bouwt 200 studentenwoningen in leiden

regios

SLS Wonen, een corporatie voor de bouw van studenten- en jongereneenheden, realiseert 200 eenkamerappartementen in het voormalige Elisabeth Ziekenhuis in Leiden.

De renovatie van het honderd jaar oude neogotische pand aan de Hooigracht 15 in het hart van Leiden is inmiddels begonnen. Behalve appartementen komen er sport- en ontspanningsvoorzieningen, horeca, congresfaciliteiten en een post voor eerstelijnsgezondheidszorg. Architectenbureau Braaksma en Roos uit Den Haag tekende het ontwerp. De kale huur zal rond de 270 euro liggen. In het voorjaar van 2007 worden de woningen opgeleverd. SLS Wonen investeert ongeveer 11 miljoen euro in het project.De Leidse woningcorporatie wil de komende jaren nog 2000 extra studentenwoningen ontwikkelen. Vorig jaar werd het voormalige farmaceutische laboratorium aan de Hugo de Grootstraat 32 gerenoveerd en verbouwd tot 67 kamers en 25 appartementen. Een herontwikkeling die in voorbereiding is, is de verbouw van het rijksmonument De Meelfabriek aan de Zijlsingel tot 16.000 m2 woonruimte, waaronder lofts, en andere voorzieningen als kunst- en expositieruimten (8000 m2) een fitness- en gezondheidscentrum, een Harbourcafé & Restarurant en een Sky Bar & Restaurant op het dak. De Zwitserse architect Peter Zumthor maakte een masterplan voor dit project onder leiding van rijksbouwmeester Jo Coenen. De bouw moet in 2008 beginnen en de oplevering is gepland in 2010.

Reageer op dit artikel