nieuws

Sloop winkelcentrum Entre Deux in Maastricht stilgelegd

regios

De sloop van winkelcentrum Entre Deux in de Helmstraat in Maastricht is stilgelegd omdat het veiligheidsplan op een aantal onderdelen niet werd nageleefd.

De sloopstop gebeurt op last van de gemeente Maastricht en de voorzieningenrechter. De herontwikkeling van Entre Deux is een initiatief van eigenaars 3 W en AM. De sloopstop is het gevolg van een klacht van de omwonenden en passanten over de nonchalance waarmee de afbraak werd aangepakt. Na klachten van omwonenden en de gemeentelijke bouwinspecteurs over de onveilige verkeerssituaties in de Helmstraat sommeerde de gemeente de sloper om het hekwerk rond Entre Deux met stofdoek te bekleden en met afdekplaten te verstevigen. De gemeente besloot, aldus dagblad De Limburger, bovendien om de sloopvergunning nog eens tegen het licht te houden om te beoordelen of de veiligheidsafspraken werden nagekomen. Dat leidde er afgelopen woensdag toe dat werd besloten de sloop stil te leggen. Deze week wordt een definitieve rechterlijke uitspraak over de sloopvergunning verwacht.     

Reageer op dit artikel