nieuws

Sligro-vestiging Deventer opent volgende maand deuren

regios

De Sligro Food Group neemt op 11 oktober de nieuwe Sligro-vestiging in Deventer in gebruik.

Aan de Hanzeweg in Deventer wordt sinds juni van dit jaar gebouwd aan de nieuwe zelfbedieningsgroothandel die een oppervlakte krijgt van 4300 m2. Deze 37e Sligro-vestiging is volgens de directie nodig om onderdak te bieden aan de voortdurende groei van Sligro-activiteiten in de regio Deventer. Tot nu toe werden klanten in de omgeving bevoorraad vanuit de omliggende vestigingen in onder andere Apeldoorn, Almelo en Arnhem. Sligro realiseerde over het jaar 2003 een omzet van 1.356 miljoen euro met een nettowinst van bijna 45 miljoen euro. Eind juli van dit jaar kondigde het beursgenoteerde Sligro de overname aan van Ven Groothandelscentrum dat in Nederland vijf versmarkten exploiteert met een gemiddelde oppervlakte van 6000 m2. Sligro betaalt 36,5 miljoen euro voor Ven, dat over het jaar 2003 een omzet realiseerde van 235 miljoen euro met een nettowinst van 2 miljoen euro.     

Reageer op dit artikel