nieuws

selectie vijf consortia rijkskantoor groningen

regios

Vijf consortia dingen mee naar de pps-aanbesteding voor het nieuwe gezamenlijke rijkskantoor van de Informatie Beheer Groep en de Belastingdienst in Groningen.

Het gaat om de ontwikkelaars Dura Vermeer Divisie Bouw en Vastgoed, VolkerWessels Vastgoed, Heijmans, BAM en Strukton Integrale Projecten. De consortia zijn als deelnemer uitgenodigd voor de zogeheten concurrentiegerichte dialoog. Die moet komend voorjaar leiden tot drie kandidaten en vervolgens tot drie inschrijvingen, waaruit het voorkeursconsortium wordt gekozen. De aanbesteding namens de Staat wordt uitgevoerd door de Rijksgebouwendienst. De Informatie Beheer Groep en de Belastingdienst hebben besloten tot gezamenlijke huisvesting in Groningen voor ongeveer 2.500 medewerkers. Het kantoor, inclusief een parkeergarage voor 675 auto’s en 1.500 fietsen met daarboven een openbare stadstuin met waterpartij (9.000 m2) en mogelijk een paviljoen met commerciële functies, moet begin 2011 klaar zijn. Het begin van de bouw is voorzien in 2008.

Reageer op dit artikel