nieuws

Schultz wil uiterwaarden Maas vrij houden

regios

Staatssecretaris Schultz van Haegen van Verkeer en Waterstaat wil de mogelijkheden om te bouwen in het winterbed van de Maas in Limburg nog niet verruimen.

De provincie Limburg wil dat de bouwstop wordt opgeheven zodat er incidenteel weer langs de Maas mag worden gebouwd. De staatssecretaris bracht maandag een werkbezoek aan Limburg om te bekijken wat de knelpunten zijn voor de ruimtelijke ontwikkeling in de uiterwaarden van de Maas. Het beleid dat in 1997 is uitgezet, wordt momenteel doorgelicht. In 2005 worden de beleidsplannen Ruimte voor de Rivier eventueel aangepast. ‘Niet eerder’, stelde Schultz van Haegen. Volgens de staatssecretaris zijn op dit moment praktische oplossingen al best mogelijk. Sinds de invoering van het beleid zijn volgens haar van de 2600 aanvragen voor ontwikkeling in de Limburgse uiterwaarden er maar vijftig geweigerd. ‘Individuele gevallen kunnen worden bekeken, maar we willen ook droge voeten houden’, zei Schultz van Haegen. ‘Het beleid zorgt ervoor dat er toezicht blijft.’

Reageer op dit artikel