nieuws

Scholen en kinderopvang naar Zuidas

regios

De Hogere Hotelschool, het Esprit College en Stichting Kinderopvang Nederland gaan zich vestigen aan de Prinses Irenestraat aan de Zuidas in Amsterdam.

Het betreft de voormalige huisvesting van Nauta Dutilh van 12.500 m2 vvo. De scholen en kinderdagverblijf zullen voor vijf jaar in het pand gevestigd zijn. De verhuizing is mogelijk geworden omdat het Amsterdamse college van B en W akkoord is gegaan met de tijdelijke functiewijziging van het leegstaande kantoorpand.

Wethouder Van Poelgeest vindt het van groot belang dat deze instellingen zich aan de Zuidas vestigen. ‘Zuidas ontwikkelt zich in een hoog tempo tot een stedelijk centrum. De komst van dit soort functies naar Zuidas versterkt niet alleen het vestigingsklimaat voor internationale bedrijven. Het is ook goed voor de huidige en toekomstige bewoners van dit gebied. Dat deze scholen en de kinderopvang zich vestigen in een kantoor dat nu leeg staat is voor mij natuurlijk een win-win situatie.’

Met de komst van de onderwijsinstellingen wil de gemeente het stedelijke karakter van de Zuidas versterken. Het pand kwam leeg door de verhuizing van Nauta Dutilh naar de nabijgelegen nieuwbouw van het WTC. Het kantoorgebouw is in 2004 aangekocht door Breevast. Het Esprit College richt zich op internationaal voortgezet onderwijs. Internationaal onderwijs is al aanwezig aan de Zuidas met een vestiging van de British School.

Reageer op dit artikel