nieuws

schadelijke gassen oorzaak klachten academie

regios

Schadelijke gassen en een slecht functionerende klimaatregeling veroorzaken de gezondheidsklachten bij studenten van de kunstacademie ArtEZ in Arnhem.

Dat wees onderzoek uit, zo meldde Cobouw gisteren. Studenten van het prijswinnende gebouw met 23 studio’s en een theaterzaal, klagen sinds de oplevering in september 2004 al over de onleefbaarheid.Het gebouw is grotendeels ondergronds aangelegd, waardoor geen ramen open kunnen. De vluchtige organische gassen die de vinylvloeren en de met was behandelde hardhouten voeren uitstootten, blijven daardoor langer hangen. En, door een fout in de ventilator sloeg die al aan bij 12 graden, waardoor koude buitenlucht naar binnen werd geblazen. Door de bijzondere constructie heeft het gebouw van architect Hubert-Jan Henket tal van architectonische prijzen gewonnen.

Reageer op dit artikel