nieuws

Schaatscoryfeeën willen kunstijsbaan Hoogeveen

regios

De bekende schaatscoryfeeën Jan Bols en Piet Kleine zetten zich in voor een nieuwe halfoverdekte kunstijsbaan in Hoogeveen.

Het tweetal zit in het bestuur van de Stichting Kunstijsbaan Hoogeveen en omstreken.De stichting hoopt de komende jaren ongeveer 10 miljoen euro bijeen te brengen voor de realisatie van de 25e kunstijsbaan in Nederland. Als dat lukt, verwachten de schaatsers in het seizoen 2007-2008 hun eerste baantjes in Hoogeveen te kunnen trekken. Oud-schaatskampioen Bols benadrukt dat Thialf in Heerenveen geen concurrentie hoeft te verwachten. ‘Het wordt geen supersnelle baan, het moet een gewone semi-overdekte kunstijsbaan worden, hoewel wij er ook wel wedstrijden willen. Als je nu op de kaart van kunstijsbanen in Nederland kijkt, dan zie je in Zuid-Drenthe en Noord-Overijssel een grote witte vlek. En dat terwijl in deze regio de schaatssport van oudsher sterk leeft.’

Reageer op dit artikel