nieuws

sanering begonnen van gasfabrieksterrein in velp

regios

Afgelopen vrijdag is de sanering begonnen van het voormalige gasfabrieksterrein in Velp, gelegen tussen de spoorlijn en de Hoofdstraat.

Woningcorporatie Vivare bouwt er de komende jaren 125 koop- en huurwoningen. Met de sanering is de gemeente Rheden de eerste gemeente in de regio die een gasfabrieksterrein vrijmaakt in het kader van het Gelders Gasfabriekenprogramma. De provincie Gelderland heeft samen met energiebedrijf Nuon en 25 gemeenten een Gelders Gasfabriekprogramma 2005-2015 opgesteld. Met het programma willen de partijen het mogelijk maken om vervuilde en verpauperde gasfabrieksterreinen weer een bestemming te geven. Voor de sanering van het voormalig gasfabrieksterrein in Velp hebben Gedeputeerde Staten van de provincie Gelderland op 21 november besloten vanuit het gasfabriekprogramma een subsidie toe te kennen van maximaal 1,6 miljoen euro. De sanering van het terrein is naar verwachting in maart 2007 afgerond. 

Reageer op dit artikel