nieuws

samenwerking dordrecht, prorail en ns vastgoed

regios

De gemeente Dordrecht, ProRail en NS willen voor eind 2007 beginnen met de vernieuwing van het stationsgebied.

Voor eind 2007 moet een verbeteringsplan worden opgesteld voor onder andere het busstation, het voorplein, de Burg. de Raadtsingel en de fietsenstalling. Het stationsgebied moet worden ingericht tot een kwalitatief hoogwaardig gebied dat voldoet aan de eisen van de reizigers en bezoekers. Het college stelt de raad voor een krediet van 1 miljoen euro beschikbaar te stellen voor de voorbereidingen. In het project wordt geïnvesteerd door de gemeente, ProRail en NS. ProRail gaat de onbewaakte fietsenstalling uitbreiden en verbeteren. De gemeente vervangt de bewaakte fietsenstalling. En NS verbetert de stationsingang bij de voetgangerstunnel. Vanuit het project Hoogwaardig Openbaar Vervoer Drechtsteden is ook geld beschikbaar gesteld. Het gebied tussen het station en de binnenstad wordt aangepakt waardoor een uitnodigende entree ontstaat tot de stad. Het voorplein wordt aantrekkelijker gemaakt. En aan de zijkanten van het station, voor en naast de bewaakte fietsenstalling, komt er ruimte voor taxi’s, Kiss&Ride en een parkeervoorziening. Daarnaast wordt het busstation verbeterd; overzichtelijker en duidelijker met aandacht voor sociale veiligheid. Ook komen er panelen met dynamische reisinformatie. Om het busstation goed te laten aansluiten op de Transvaalstraat is een aanpassing van het kruispunt Burg. de Raadtsingel-Transvaalstraat nodig. Hoe dit kruispunt eruit gaat zien wordt later uitgewerkt. Het ontwerp voor het stationsgebied is voor de zomer van 2007 gereed. Vervolgens vindt de aanbesteding plaats. Het streven is met de uitvoering medio 2007 te beginnen.

Reageer op dit artikel