nieuws

samenvoeging vve’s tegen verpaupering

regios

De gemeente Rotterdam wil dat kleine Verenigingen van Eigenaren (VVE’s) opgaan in grote overkoepelende VVE’s.

Op deze manier hoopt de stad de 70.000 verpauperde woningen beter aan te kunnen pakken. Wethouder Hamit Karakus (Volkshuisvesting) denkt aan verenigingen die zeker vijftig woningen vertegenwoordigen. Om dit mogelijk te maken is een wetswijziging nodig. Karakus wil die met zijn collega’s van Amsterdam, Den Haag en Utrecht gaan bepleiten in Den Haag. Het plan is een van de maatregelen om achterstallig onderhoud in de particuliere woningvoorraad aan te pakken. Van deze woningen zijn er 30.000 in particulier bezit en 40.000 behoren toe aan corporaties. Rotterdam wil over twee maanden met uitgewerkte plannen komen.

Reageer op dit artikel