nieuws

ruzie industrieterrein moerdijkse hoek bijgelegd

regios

De ruzie tussen minister Dekker (VROM) en Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant over een toekomstig bedrijventerrein in Moerdijk is bijgelegd.

Dat gebeurde gisteren in het raadhuis van Den Bosch tijdens een, volgens beide partijen, constructief gesprek. Dat hebben minister Dekker en gedeputeerde Hoes na afloop meegedeeld. Bij het gesprek waren ook commissaris van de Koningin, Maij-Weggen, en burgemeester Den Duijn van Moerdijk aanwezig. Rijk, provincie, Moerdijk en het bedrijfsleven zullen een nieuw onderzoek laten instellen naar welke bedrijven zich de komende jaren in Moerdijk willen vestigen. Pas als dat duidelijk is, zal worden bekeken of het plan Moerdijkse Hoek of het alternatief Port of Brabant van de gemeente Moerdijk de beste keuze is.

Reageer op dit artikel