nieuws

rumoer in almelo over hoge woontoren

regios

Er is verzet tegen de voorgenomen bouw van een zeventig meter hoge woontoren in Almelo.

Rabo Vastgoed wil in de toren op het Almeline-terrein aan de Hofstraat 95 appartementen plus 3.000 m2 commerciële ruimte ontwikkelen. Een deel van de oppositie stelt dat de gemeenteraad verkeerd is voorgelicht over de hoogte ervan. Ook zou de raad te laat zijn ingelicht over de deal tussen Rabo Vastgoed en het college. Daarnaast vinden drie maatschappelijke organisaties het hoge gebouw een aantasting van de stad. Het Stadsmuseum, de Historische Kring Stad en Ambt Almelo en Stadsherstel willen dat het stadsbestuur het gemeenteraadsbesluit, waarin de bouw van de omstreden hoogbouw mogelijk wordt, opnieuw aan de orde stelt.De verantwoordelijke wethouder A. Sjoers vindt de toren echter een verrijking voor de stad. Hij ontkent dat sprake is van een koppelverkoop met Rabo Vastgoed. Verder meent hij dat de Almelose gemeenteraad wel degelijk op de hoogte had kunnen zijn van het plan om twintig verdiepingen hoog te bouwen. Sjoers is dan ook niet van zins de kwestie te heroverwegen. Inmiddels zijn drie ontwerpen gemaakt. Sjoers prefereert het ontwerp van IAA Architecten, een ranke toren van twintig verdiepingen in donkere baksteen, met op de elfde verdieping een zwembad. Rabo Vastgoed investeert ongeveer 22 miljoen euro in de woontoren. Als alles volgens plan loopt, begint de bouw medio 2007.

Reageer op dit artikel