nieuws

Ruimte voor drie grote disco’s rond Den Haag

regios

In de regio Den Haag mogen zich nog drie grote discotheken vestigen, zo meldt de Haagsche Courant.

De gemeente is al met exploitanten in gesprek over de bouw van grote disco’s bij de nieuwbouwwijken Ypenburg, Leidschenveen en Wateringse Veld. Dat staat in een notitie van het gemeentebestuur aan de gemeenteraad. De ondernemers willen graag in de nieuwe gebieden een disco openen omdat daar veel jongeren wonen. Den Haag kent nu drie grote discotheken: de Celebration Studio aan de Wijndaelerweg, de Asta aan het Spui en Club Fly aan de Westduinweg. Volgens Den Haag moeten er ook feestzalen bijkomen waarvan met name Hindoestanen, Turken, Antillianen en Ghanezen gebruik kunnen maken. Door de sloop van de Houtrusthallen, de feestzaal aan de Leyweg en de verbouwing van het Nederlands Congres Centrum is een tekort ontstaan aan dit soort zalen. Volgens de gemeente kunnen de nieuwe feestzalen worden gebouwd in de Laakhaven, de Fruitweg, Ypenburg en de Vliet/A12-zone.

Reageer op dit artikel