nieuws

ruim baan voor bedrijventerreinen west-friesland

regios

Tot 2014 is er voldoende hectare beschikbaar voor bedrijven in West-Friesland.

Dit blijkt uit inventarisatie naar uitgifte en leegstand op bedrijventerreinen, uitgevoerd in opdracht van de provincie Noord-Holland. Voorwaarde is dat bestaande bedrijventerreinen worden geherstructureerd en dat leegstand beter wordt benut. Tot 2014 is de geraamde vraag naar bedrijfslocaties in West-Friesland 80 hectare. Uit onderzoek blijkt dat West-Friese bedrijventerreinen een gemiddelde leegstand hebben van 4,4 procent. Dat is in vergelijking met heel Noord-Holland (gemiddeld 3,4 procent) relatief hoog. Door leegstaande panden op bedrijventerreinen te moderniseren en aan te passen aan de eisen van potentiële ondernemers kan de leegstand gedeeltelijk worden teruggebracht.

Reageer op dit artikel